vrijdag 29 april 2016

Dag van vertrek

 Eindelijk was het dan zover: de reis naar Griekenland!
Als vertrekpunt hebben we voor Paderborn / Lippstadt gekozen.
Het is niet veel verder reizen dan Schiphol, je kunt mooi tegenover de vertrekhal parkeren én we kunnen overdag vliegen.

Het vliegveld van Paderborn is een overzichtelijk vliegveld. Schoon, netjes, overzichtelijk, compleet.
Tsja, en naar je vliegtuig ga je niet door een slurf maar loop je gewoon over de grond en stap je op een trap in het vliegtuigje...Het uitzicht onderweg valt tegen; veel wolkpartijen. Maar ach, dat geeft ook wel weer mooie zonnige plaatjes...In München stappen we over na een pittige wandeling door het vliegveld naar een iets grotere airbus.
Jammer genoeg hebben we de app van Lufthansa niet gedownloaded, zodat we geen gebruik kunnen maken van vlieggegevens, muziek en films.  Dit maar gauw doen wanneer we in het appartement zijn...Dit vliegtuig vliegt een stuk rustiger. De bewolking is minder boven de Alpen, zodat we hier en daar prachtige uitzichten hebben.


In Athene hebben we de band met koffers snel gevonden, en ook onze koffers zitten er bij gelukkig.


In Griekenland hebben we een auto gehuurd. Buiten het vliegveld worden we opgehaald door een busje die ons naar het verhuurbedrijf brengt. Daar staat een Nissan busje voor ons klaar.
Het wordt al snel donker in Griekenland. Gelukkig lukt het ons om in één keer met behulp van de thuis gedownloade navigatie in één keer naar het appartement te rijden. Het laatste stuk, wanneer we het Kanaal van Corinthe over zijn, is érg bochtig. Zonder lantaarnpalen en een steeds slechter wordende belijning en vangrails is het voorzichtig rijden geblazen.
We hebben voor een week appartement gehuurd, Mandi.
Eigenaar Marinus staat ons al op te wachten, en heeft een lekkere pan macaroni ham/kaas voor ons klaar staan.
Erg lekker, maar lang blijven we niet meer praten want de dag was lang genoeg geweest; tijd om even lekker te slapen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten