dinsdag 3 mei 2016

Kanaal van Korinthe en Methana

Voor vandaag zijn de weersvoorspellingen nog niet zo goed. Een mooie dag voor een autorit.
We besluiten om eerst naar het Kanaal van Korinthe te rijden.
Als we nog maar net goed en wel op pad zijn hebben we al een heel mooi uitzicht over Epidavros,

We hebben de weg al eens gereden (bij aankomst), maar bij daglicht blijkt het een prachtige weg te zijn met mooie uitzichten. We rijden via de plaats Korinthe naar de westkant van het kanaal.
We hebben geluk; er komt net een rondvaartboot uit het Kanaal.


De brug is wel heel speciaal. In plaats van dat deze wegdraait of omhoog wordt getakeld zakt deze naar de bodem zodat de boten eroverheen kunnen varen!


Wanneer de boot weer terug in het kanaal is gedraaid en gevolgd is door een plezierjacht besluiten we om naar het oosten te rijden. We zijn nog precies op tijd om de boten het Kanaal te zien verlaten.

Aangezien het nog redelijk vroeg is op de dag en we niet echt zin hebben om opgravingen te gaan bezoeken besluiten we om naar Methana te gaan om daar de vulkaan te bezoeken.

Het weer wordt onderweg steeds beter, zodat we prachtige uitzichten hebben.Bij binnenkomst van het dorpje Methana komen ons de zwaveldampen tegemoet. Het mag dan misschien helend zijn, maar aan de geur heb ik alleen al genoeg, en gauw rijden we verder...


Na veel kronkelige weggetjes hebben we de vulkaan gevonden. Het pad lijkt echter zó rotsig, en het is niet duidelijk hoe lang de tocht zou gaan duren, besluiten we om weer terug te gaan rijden. Jammer!

Na afloop eten we lekker in het dorp, en genieten we van de zwoele avond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten